TEMBANG/LAGU RAKYAT


PUTERI SOLO

Penyanyi :Waljinah

Putri Solo…

Dasare keporonyoto……Pancen Pinter Alelewo….Dasar PutriSolo……

Nganggo Selendang Pelangi…..Sumampir ono pundake…

Cunduke kembangmelati….Dadi lan pantese…….

Mung lakune koyo macan luwe……..

Sandal jepit pengangite……Kiyet kiyet suwarane…..

kelapkeliplah suwenge…Dasar putri solo………….

Putri Solo…….

Yen ngguyu dekik pipine ..ireng manis kulite…….

Dasar Putri solo….


WALANG KEKEK

Penyanyi :Waljinah

Caut jadi man ..paman…..Wong bedang kepalang….

Kali putung wote…..

Putong wote…putung wote he..he….

Tak sungguh ,pucung atine..dari mana……

Walang kekek menclok neng tenggok…

Kabur maneh menclok neng pari….

Ojo ngenyek yo..mas,karo wong wedok…..

Yen ditinggal lungo….setengah mati….

e..yaeyo…. yaeyo……… ,e yaeyo……….

yae……yaeyo eyaeyo…

Manuk sriti kecemplung banyu…Bengi ngimpi,awane ketemu……

Walang kekek menclok neng koro..Walang ijo walange putih……..

Bujang maneh..ora kluyuran…..Wong sing duwe bojo..ora tau mulih.

Biso nggambang ora biso nyuling…Biso nyawang ora biso nyanding

Walang kekek mabur mbrengengeng..Walang ireng dowo sotange…

Yen seneng ojo mung mandeng…Golekono ngendi omahe……

Walang kekek walange kayu…..Walang kayu tibo neng lemah…

Yen kowe seneng karo aku…

Yen mung trimo..tak kon tunggu omah….

Walang kekek….walange kadung…

Walang kekek sampun rampung


NDE ANDE LUMUT

Putraku si ande ande lumut….

Tumuruna ana putri kang unggah unggahi…..

Putriku kang ayu rupane………

Kleting kuning kang dadi asamane……

Bu…si Bu… kulo mboten purun…..

Puti niku sisane si yuyu kangkang…


YEN ING TAWANG ONO LINTANG

Yen ing tawang ono lintang cah ayu….aku ngenteni tekamu

Marang mego ing angkoso,nimas…

Sun takokne pawartamu

Janji janji aku iling,cah ayu…

Sumedot rasaning ati

Linang lintang ngiwi iwi,nimas..

Tresnaku sundul ing ati

Dek sakmono janjimu disekseni

Mego kartiko kairing

Raso tresno asih

Rungokno tangising ati

Ginarung swaraning ratri,nimas..

Ngenteni mbulan ndadari


CUBLAK CUBLAK SUWENG

Cublak cublak suweng…..suwenge ting gelenter……..

Mambu kutundung gudel…pak hempong, lera.. lere…

Sopo ngguyu ndelekake…………

Sir …sir…. pong ,dele gosong………..


SLUKU SLUKU BATOK

Sluku sluku batok batoke ela.. elo…

Siromo menyang solo

Oleh olehe payung muta

Mak jentit, lolobah,wong mati ora obah

Yen obah medeni bocah,

Yen urip golek duwit


YO.. ! DOLANAN DAKON

Yo ..dolanan dakon….

Watu item…

Cacahe pitu……..

Neng alun alun….

Karo sarijem…….


BANG BANG TOT

Bang bang tot,cendelo ewo ewo …

Sopo wani ngentut,ditumbak rajabrono……

Nyangkali ngiseni kendi,

Jeruk purut adah entut….!


GUNDUL PACUL

Gundul gundul pacul cul..gembelengan..

Nyunggi nyunggi wakul..kul… gembelengan

Watu ngglimpang segane dadi sak latar………


ABRIT AKING

Britaking….brit.aking,kandang Jeruk kan emas,

Sokobomo sokaboma…bomane rade janoko…

Jenta jentit jonoloka…………


GAMBANG SULING

Gambang suling kepenak unine…

Tulat tulit..kumandang swarane ..

u…unine mung..nrenyuhake..

Bareng lan kencrung…

Ketipung suling…

Sigrak kendandangane…..


NDOK IYEK

Ndok iyek …ndok….

Mbokmu lunga mbatik….

Di dicegat londo burik……

Jer jer mencokko pager


KODOK NGOREK

Kodok ngorek… kodok ngorek…..

Ngorek neng blumbangan…..

Teot…teblung ,teot…. teblung..

Teot teot …teblung…………


PADANG MBULAN

Yo..prokonco dolanan ono njobo..

Padang mbulan padange koyo rino…

Rembulane…

Sing ngawe ..awe..

Ngelekake…ojo podo turu sore….


KIDANG

Kidang…talun…

Mangan kacang talun.

Mil ketemil mil ketemil

Si kidang mangan lembayung